Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Dementie: een onderwerp dat ook door onze jeugd besproken wordt…

Onlangs hield de dochter van een van onze medewerksters een spreekbeurt over dementie. Zij vertelde daarbij ook over Delphinium en hoe wij in onze zorglocaties met Dementie omgaan.

Onze werknemers kunnen wij echt beschouwen als de beste ambassadeurs voor Delphinium. Zij kunnen het verhaal van werken bij Delphinium als geen ander vertellen, want wij zijn er voor iedereen waarvoor thuiswonen niet meer mogelijk is, van mensen met een kleine zorgbehoefte tot mensen met dementie. Het is dan ook heel mooi om te zien dat het verhaal niet bij onze medewerkers stopt, maar dat ook de jongere generatie het heel belangrijk vindt om erover te praten.
 
De dochter van een Delphinium medewerkster mocht onlangs haar spreekbeurt op school doen en zij (Emeli) koos voor Dementie als onderwerp. Niet iets dat je direct verwacht van een 11-jarige, maar Emeli deed het met volle overtuiging. Voorafgaand aan haar spreekbeurt vroeg ze haar moeder om van het werk extra informatie mee te nemen zodat zij het verhaal goed kon uitleggen aan haar klasgenoten uit groep 8 van RKBS An d’r Put Waubach.
 
Ze had daardoor een goed en volledig verhaal over Dementie en kon haar klasgenoten goed vertellen wat Dementie inhoudt en hoe daar o.a. bij Delphinium door de medewerkers mee omgegaan wordt. Emeli wilde onze organisatie ook een beetje promoten en deelde daarom folders en pennen van Delphinium uit.
 
Wij vinden het ontzettend fijn om te zien dat onze jeugd niet bang is om zo’n moeilijk onderwerp als Dementie bespreekbaar te maken en dat er op scholen ruimte is om hier aandacht aan te besteden.

WONEN

Delphinium beschikt over vier kleinschalige woon/zorg voorzieningen gelegen in Nuth, Landgraaf, Voerendaal en Heerlen. Onze zorglocaties zijn uitermate geschikt voor mensen met dementie, maar ook voor mensen met een somatische zorgvraag. Wij bieden 24-uurs zorg in een veilige woonomgeving waarbij de noden en welzijn van iedereen hoog in het vaandel staan. Wij vertellen u hier graag meer over.

WELZIJN

Goede, professionele, veilige en liefdevolle zorg is in onze optiek onlosmakelijk verbonden met aandacht voor het welzijn van onze bewoners. Wat wij onder welzijn verstaan en hoe wij hier invullen aan geven, laten wij u graag zien.

ZORG

Delphinium levert professionele zorg vanuit het hart op onze woon/zorg locaties. Naast permanente 24-uurszorg kunt u ook voor tijdelijke zorg en logeerzorg bij ons terecht.