Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
WONING AANBOD

 

 

WELZIJN BIJ DELPHINIUM

Naast een comfortabele woonomgeving en gekwalificeerde zorg is het welzijn van een mens net zo belangrijk. Het welzijn is van grote invloed op de kwaliteit van leven. Wij besteden veel aandacht aan het welzijn van onze bewoners. Het vergroten van het welzijn betekent niet enkel dat de bewoner zich prettig voelt en geluksmomenten ervaart, maar dat er ook sprake is van een afname van onrustig gedrag of somberheid. 

Contact

 

 

 

Dagbesteding

Onze woonzorglocaties beschikken over een activiteitenbegeleider die een passende dag invulling en activiteiten aanbiedt.  Denkt u hierbij aan een afwisselend programma op maat met zowel doe-activiteiten als handwerk en knutselen, beweging, meehelpen met koken, zingen, kienen alsook denkactiviteiten zoals geheugentraining in de vorm van puzzels en woordspelletjes.
 
We willen de levensbeschouwelijke en maatschappelijke overtuiging van iedere bewoner erkennen en respecteren. Onze geestelijk verzorger biedt hier mogelijkheid tot één-op-één contact, maar tevens ook mogelijkheid tot groepsgesprekken en – activiteiten voor onze bewoners. Het deelnemen aan dagbesteding is geen verplichting; het staat u altijd vrij om een andere keuze te maken. Echter, ervaring leert dat het bieden van deze structuur - met name voor mensen met dementie - een grote meerwaarde is.

 

MEER INFO

Belevingsgerichte zorg

Het woord "beleving" is een term voor de gedachten en gevoelens die iemand over zichzelf en zijn omgeving heeft. Belevingsgerichte zorg is mensen helpen hun levensweg op hun eigen manier te vervolgen. Daarbij staat de beleving van zijn of haar beperkingen centraal. Dit betekent dat iemand niet benaderd wordt als een zieke met beperkingen, maar als een individu met een eigen identiteit en mogelijkheden. Er wordt professionele zorg geboden met een individuele benadering. Samengevat houdt de benadering in, dat er niet vanuit uw beperkingen maar juist van uw mogelijkheden wordt uitgegaan.
 
Belevingsgerichte zorg is gericht op de individuele behoefte van de cliënt. Door deze methodiek toe te passen nemen sociale contacten toe, eventueel probleemgedrag neemt af en de kwaliteit van leven verbetert.  Wij zien het als een uitdaging om naar iedere bewoner met een nieuwe, niet oordelende en professionele blik te kijken en voor hem/haar de bejegening aan te passen.

MEER INFO 

ONZE LOCATIES

ZORGVILLA RIDDERSPOOR <small>NUTH</small>

ZORGVILLA RIDDERSPOOR NUTH

Zorgvilla “Ridderspoor” is een stijlvolle villa gelegen aan de Voorsterstraat 13 in Nuth en biedt 12 éenpersoons zit/slaapkamers die geheel naar eigen smaak en inzicht ingericht kunnen worden.

Vanuit de royale woonkamer en activiteitenruimte heeft u een schitterend uitzicht op de landelijke omgeving.

MEER INFO

ZORGRESIDENTIE DE VOORT <small>LANDGRAAF</small>

ZORGRESIDENTIE DE VOORT LANDGRAAF

Zorgresidentie "de Voort" is een woonvorm in volledige laagbouw, gelegen aan de Kleikoeleweg 96 in Nieuwenhagen en biedt 20 éénpersoons zit/slaapkamers die geheel naar eigen smaak en inzicht ingericht kunnen worden.

De tuin omringt de hele residentie en biedt daardoor mogelijkheid om de benen heerlijk te strekken. Tevens kunt u zowel gebruik maken van het overdekt terras als van het buitenterras.

MEER INFO

ZORGHUIS ONZE LIEVE VROUW<small>VOERENDAAL</small>

ZORGHUIS ONZE LIEVE VROUWVOERENDAAL

Zorghuis “Onze Lieve Vrouw” is een unieke locatie, gelegen aan het Onze Lieve Vrouweplein 51 in Voerendaal en biedt 20 éénpersoons zit/slaapkamers die geheel naar eigen smaak en inzicht ingericht kunnen worden. Deze zorglocatie is gerealiseerd in de voormalige Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk van Kunrade.

Tevens biedt deze locatie 4 tweepersoons appartementen die direct verbonden zijn aan het zorghuis voor echtparen/koppels waarvan tenminste één persoon zorg nodig heeft op lichamelijk of PG-niveau. Dit biedt gelegenheid om zo lang mogelijk zelfstandig SAMEN te blijven wonen.

MEER INFO

HUIZE CORIOVALLUM<small>HEERLEN</small>

HUIZE CORIOVALLUMHEERLEN

Huize “Coriovallum” is gelegen aan de Schakelweg 4 in Heerlen en biedt 21 eenpersoons zorgstudio’s, die geschikt zijn voor mensen met dementie, wiens situatie 24-uurs nabijheid van professionele zorg behoeft.

Daarnaast bieden zijn er 29 tweepersoons appartementen voor echtparen/koppels waarvan tenminste één persoon zorg nodig heeft op lichamelijk of PG-niveau. Dit biedt gelegenheid om zo lang mogelijk zelfstandig SAMEN te blijven wonen.

MEER INFO

WONEN

Delphinium beschikt over vier kleinschalige woon/zorg voorzieningen gelegen in Nuth, Landgraaf, Voerendaal en Heerlen. Onze zorglocaties zijn uitermate geschikt voor mensen met dementie, maar ook voor mensen met een somatische zorgvraag. Wij bieden 24-uurs zorg in een veilige woonomgeving waarbij de noden en welzijn van iedereen hoog in het vaandel staan. Wij vertellen u hier graag meer over.

WELZIJN

Goede, professionele, veilige en liefdevolle zorg is in onze optiek onlosmakelijk verbonden met aandacht voor het welzijn van onze bewoners. Wat wij onder welzijn verstaan en hoe wij hier invullen aan geven, laten wij u graag zien.

ZORG

Delphinium levert professionele zorg vanuit het hart op onze woon/zorg locaties. Naast permanente 24-uurszorg kunt u ook voor tijdelijke zorg en logeerzorg bij ons terecht.