Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
WONING AANBOD

 

WOONFACILITEITEN

Naast persoonlijke, liefdevolle en veilige 24-uurszorg mag u op al onze zorglocaties rekenen op woonfaciliteiten die hier zorgvuldig op zijn afgestemd. Ook hier staat u centraal en brengen we samen met u in kaart hoe we uw noden en wensen op woongebied het beste vorm kunnen geven, zodat u zich snel thuis mag voelen bij ons.

Hieronder leest u alles over al onze faciliteiten.

Maaltijden

Naast aandacht voor de persoonlijke verzorging, verpleegkundige zorg en begeleiding wordt ook aan de inwendige mens veel aandacht besteed. De maaltijden worden bereid met grootste zorgvuldigheid. Dit gebeurt deels door aanlevering via een externe traiteur (lid van Vereniging van Meesterslagers) die voldoet aan de laatste eisen van de HACCP-certificering, met aandacht voor voedselveiligheid, dierenwelzijn, duurzaamheid en deels door verse op locatie bereide maaltijden.

De producten waarmee de maaltijden bereid worden, worden zoveel mogelijk bij lokale ondernemers aangekocht. De maaltijden zijn kwalitatief goed en variërend. Daarbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke voorkeuren. Bijzonderheden t.a.v. dieetwensen en persoonlijke voorkeuren worden tijdens de medische intake in kaart gebracht, waardoor hier rekening mee wordt gehouden tijdens de menusamenstelling.

De ervaring leert dat een verantwoorde en smakelijke maaltijd uw gezondheid goed doet.

Meer weten over de faciliteiten die wij op onze locatie's bieden?

VRAAG ONS GERUST

POST

Op alle zorglocaties wordt dagelijks de post bezorgd. Deze wordt gesorteerd en wordt u vervolgens aangeboden in uw gepersonaliseerde postvak in de postkast.

PARKEREN

Om uw auto veilig en goed te kunnen parkeren in Huize Coriovallum in Heerlen, zijn er voor onze bewoners abonnementsafspraken gemaakt met Q Park Teleparking dat zich direct onder het huis bevindt. Hier kunt u tegen gereduceerd tarief parkeren. Uw fiets kunt u in een afgesloten ruimte direct grenzend aan de hoofdingang stallen.

Bij de overige zorglocaties zijn er gratis parkeerplaatsen direct voor de deur.

TELEFOON

In Zorghuis Onze Lieve Vrouw in Voerendaal en Huize Coriovallum in Heerlen kunnen onze bewoners van de zorgkamers/zorgstudio’s aanvullende diensten afnemen met betrekking tot telefonie. Middels een zogenoemd “addendum telefonie” brengen wij uw telefoniewensen in kaart en zorgen er vervolgens via onze telecomleverancier voor dat deze op de kortst mogelijke termijn ten uitvoer worden gebracht, zodat u optimaal in contact kunt blijven met uw naasten. U betaalt eenmalig de kosten voor de aansluiting en behoud of aanvraag van een telefoonnummer.

Daarnaast betaalt u maandelijks abonnementskosten inclusief gesprekskosten waarvoor u op maandelijkse basis een separate factuur ontvangt.

TELEVISIE & INTERNET

Iedere zorgkamer beschikt over een televisieaansluiting met hierop het basispakket. Dit pakket maakt onderdeel uit van de servicekosten. Indien u over extra zenders wilt beschikken, is dit mogelijk tegen een meerprijs. Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden. Voor onze bewoners van zorgkamers is er op alle locaties toegang tot het internet middels Wifi. Dit is eveneens van toepassing voor de bewoners van appartementen in Zorghuis Onze Lieve Vrouw in Voerendaal.

Bewoners van appartementen in Huize Coriovallum in Heerlen dienen - indien gewenst - zelf zorg te dragen voor de aansluiting van telefonie alsook de aansluiting van internet en hebben daarvoor keuze uit een aantal providers.

TUIN

Of het nu een kleine of een grote tuin betreft, gelegen aan de rand van landelijk groen of midden in de stad op het dak van een parkeergarage: wij vinden het belangrijk om in al onze tuinen in te spelen op de verschillende behoeften van ouderen met dementie of ouderen met een lichamelijke zorgvraag. We beogen in onze tuinen een combinatie van mogelijkheden tot ontmoeting, ontspanning, activiteiten en zintuigprikkeling. Een combinatie van deze 4 elementen draagt eraan bij dat u een eigen plek kunt opzoeken in de tuin waar u zich op dat moment prettig bij voelt.

Voor alle bovengenoemde tuinelementen geldt dat deze voor u veilig zijn: brede, rolstoel toegankelijke paden, vlakke ondergrond met zo min mogelijk hoogteverschil om valgevaar te voorkomen, stevig tuinmeubilair met comfortabele kussens en grote parasols die beschutting bieden tegen felle zonneschijn en geen scherpe randen of voorwerpen waar u zich aan zou kunnen bezeren.

WASGOED

De verzorging van het beddengoed, handdoeken en washandjes (het zogenaamde “platgoed”) maakt onderdeel uit van uw (VPT) zorgpakket en zal door Delphinium worden verzorgd. Voor het wassen van uw onder- en bovenkleding bent u zelf verantwoordelijk. U kunt dit laten verzorgen door uw familie of uitbesteden aan onze externe wasserij. Het wassen en strijken van uw kleding kunt u op onze zorglocatie in Voerendaal ook “inhouse” aan Delphinium uitbesteden. Dit is een extra aanvullende dienst die apart staat van de maandelijkse servicekosten.

U betaalt hiervoor dan maandelijks een vastgestelde vergoeding.

WONEN

Delphinium beschikt over drie kleinschalige woon/zorg voorzieningen gelegen in Landgraaf, Voerendaal en Heerlen. Onze zorglocaties zijn uitermate geschikt voor mensen met dementie, maar ook voor mensen met een somatische zorgvraag. Wij bieden 24-uurs zorg in een veilige woonomgeving waarbij de noden en welzijn van iedereen hoog in het vaandel staan. Wij vertellen u hier graag meer over.

WELZIJN

Goede, professionele, veilige en liefdevolle zorg is in onze optiek onlosmakelijk verbonden met aandacht voor het welzijn van onze bewoners. Wat wij onder welzijn verstaan en hoe wij hier invullen aan geven, laten wij u graag zien.

ZORG

Delphinium levert professionele zorg vanuit het hart op onze woon/zorg locaties. Naast permanente 24-uurszorg kunt u ook voor tijdelijke zorg en logeerzorg bij ons terecht.