Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

De rol van de contactclown

Contact maken met bewoners met dementie is niet altijd gemakkelijk. Het is daarom belangrijk steeds op zoek te gaan naar nieuwe invalshoeken.
Bij Delphinium doen wij dit o.a. door het inzetten van contactclowns.

De Contactclown heeft een positieve inbreng, en zorgt ervoor dat bewoners met dementie genieten van bijzondere contactmomenten. Vreugde, verdriet, verwondering, boosheid, behoren tot het leven en mogen er zijn. Alles is goed!

Een contactclown speelt met datgene waarvoor hij of zij uitgenodigd is, in het hier en nu. Dus niet met wat geweest is of nog gaat komen, maar met datgene dat zich aandient op het moment. Elke vorm van contact hoe groot of klein, ongeacht de emotie waarin de ander zich bevindt, alles is goed! Het is zoals het is. Er zijn geen verwachtingen, geen oordelen, de contactclown zal waarnemen, verwonderen, spelen en zich laten uitnodigen in de belevingswereld van de bewoner.

Zo brengt onze contactclown "JelKe " vanuit respect, liefdevolle contactmomenten bij alle vier de locaties van Delpinium. Met haar uitbundige klederdracht en haar kleine rode neus is ze een kleurrijke zingende verschijning.

Ze is nieuwsgierig en vindt alles leuk!

 

 

WONEN

Delphinium beschikt over vier kleinschalige woon/zorg voorzieningen gelegen in Nuth, Landgraaf, Voerendaal en Heerlen. Onze zorglocaties zijn uitermate geschikt voor mensen met dementie, maar ook voor mensen met een somatische zorgvraag. Wij bieden 24-uurs zorg in een veilige woonomgeving waarbij de noden en welzijn van iedereen hoog in het vaandel staan. Wij vertellen u hier graag meer over.

WELZIJN

Goede, professionele, veilige en liefdevolle zorg is in onze optiek onlosmakelijk verbonden met aandacht voor het welzijn van onze bewoners. Wat wij onder welzijn verstaan en hoe wij hier invullen aan geven, laten wij u graag zien.

ZORG

Delphinium levert professionele zorg vanuit het hart op onze woon/zorg locaties. Naast permanente 24-uurszorg kunt u ook voor tijdelijke zorg en logeerzorg bij ons terecht.